Извонредната театарска игра на  актерите од Албанскиот и Турскиот национален театар од Скопје докажаа дека со право опстојуваат на македонската театарска сцена цели шест и пол децении...

Извонредната театарска игра на  актерите од Албанскиот и Турскиот национален театар од Скопје докажаа дека со право опстојуваат на македонската театарска сцена цели шест и пол децении...

„Охридско лето“ и оваа година покрај класичната програма нуди и неколку програмски содржини предвидени за пошироката фестивалска публика, концерти што се атракција и ексклузивитет...

„Слуга на двајца господари“ е театарската претстава што вечерва премиерно ќе биде изведена на фестивалот „Охридско лето“ во копродукција на Турскиот  и Албанскиот театар од Скопје...

Амбасадорот Јон Ивановски кој е национален координатор на Централно-европската иницијатива вечерва пред почетокот на концерот на Музиката младина на Македонија се заблагодари на директорката на фестивалот „Охридско лето“ Елизабета Јанкуловска и на Министерството за култура што во фестивалската програма вметнаа настан во чест на македонското претседавање со ЦЕИ...

Во рамки на фестивалот „Охридско лето“ вечерва  по 29-ти пат концерт одржа камерниот оркестар на Музичката младина на Македонија под иригентската палка на Македонката која живее во Австрија, Елена Митревска...

Виртуозот на виолина Стефан Миленковиќ во пресрет на настапот на ,,Охридско лето" со ,,Танго компас" на 1 август на Античкиот театар, попладнево допатува во Скопје и имаше средба со министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска...

Во Античкиот театар, на 1-ви  август , сабота концерт на Стефан Миленковиќ и Марко Хатлак, кој со сигурност ќе биде голема  атракција на Фестивалот. Голема енергија, музички набој и интегритет, ентузијазам и страст, импровизација...

Концерт на Камерниот оркестар на Музичка младина на Македонија, кој ќе се одржи денес во црквата Св.Софија со почеток од 21:00 часот, под диригентство на Елена Митревска а во рамките на фестивалот „Охридско лето“,ќе може да се следи во живо на веб страната на Охридско лето, www...

Централноевропската иницијатива е една од значајните регионални мултилатерални инцијативи формирана пред 26 години. Организацијата обединува 18 држави од средна и од југоисточна Европа, меѓу кои и Република Македонија ...

Охридско Лето ви препорачува
ПРОГРАМА
Прес центар
Архива

Поддржано од
Општина Охрид

ЕКСЛКУЗИВНИ СПОНЗОРИ
ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

вратете се на почеток